Roof Type: Kosi krov

Colour by you!

Neka vaše potkrovlje bude prepuno boja! Prilagodite svoje VELUX roletne tako da odgovaraju vašoj sobi, stilu i ličnom ukusu! Sada možete birati između 1800 boja za svoje prozirne unutrašnje roletne, siesta unutrašnje roletne za zamračivanje i duo roletne za zamračivanje. Napravit ćemo ih po mjeri i dostaviti besplatno na vašu adresu dostavnom službom.

Veselje za djecu

Neka vaša djeca zavole svoje sobe sa našom kolekcijom unutrašnjih roletni za potpuno zamračenje i duo roletni dizajniranih posebno za njih. Imate devet inspirativnih i veselih dizajna za dječje sobe koje možete izabrati kako bi djeca mogla uživati u dobrom snu. Dostupne sa bočnim bijelo farbanim vodilicama ili od brušenog aluminijumoma

Spriječite ulazak komaraca

Spriječite ulazak insekata i kad pada kiša i kad sunce sija, dok i dalje uživate u pogledu i svježem vazduhu. VELUX mreža protiv insekata pružit će vam 100%-tnu zaštitu od insekata. Pored njegove glavne prednosti, imajte na umu i da je mreža protiv insekata postavljena na oblogu ili na zid, tako da možete nastaviti da […]

Enterijer i eksterijer – oba su važna –

Tražite li najbolju udobnost enterijera po povoljnoj cijeni? Rješenje je upravo ovdje! Kombinovani paketi roletni vam pomažu da kontrolišete količinu dnevne svjetlosti i zaštitite svoj dom od pretjerane toplote. Da, i enterijer i eksterijer su važni! Pronađite ih u različitim kombinacijama koje najbolje odgovaraju vašim potrebama i iskoristite naše popuste!

Držite ga pod kontrolom!

VELUX vanjska roletna sprječava pregrijavanje tokom ljeta i smanjuje gubitak toplote zimi. Istovremeno, nudi vam mogućnost potpune kontrole svjetlosti u bilo koje doba dana. Kako biste prilagodili i ublažili dolaznu dnevnu svjetlost, lako je možete kombinovati sa bilo kojom od naših unutrašnjih roletni.

Rashladite se tokom ljeta!

Po velikim vrućinama ljeti samo želite da vaše potkrovlje bude hladno i udobno, a da pritom sačuvate pogled i obezbijedite ulaz tople svjetlosti. Naše vanjske tende dizajnirane su da smanje pasivno zagrijavanje zaustavljanjem jake sunčeve svjetlosti i toplote prije nego što udare u staklo krovnog prozora. Tako možete smanjiti toplotu u svom potkrovlju do pet […]

Uključena prirodna ventilacija

Znate li koja je jedna od ključnih prednosti krovnih prozora? Osim što osiguravaju dnevnu svjetlost u vašem potkrovlju, oni obezbjeđuju ventilaciju potrebnu za zdravu klimu u zatvorenom prostoru. Otvorite svoje krovne prozore najmanje nekoliko minuta, tri ili četiri puta dnevno, tako da se ustajali vazduh u vašem domu zamijeni svježim vazduhom. Ovaj oblik ventilacije tri […]

Pravilna orijentacija vašeg krovnog prozora

Imate potkrovlje i želite maksimalnu izloženost dnevnom svjetlu koju možete dobiti. Prije svega, trebate znati kako vaši VELUX krovni prozori trebaju zauzimati površinu jednaku 15% – 20% površine poda prostorije. Položaj vaših krovnih prozora podjednako je važan. Krovni prozori okrenuti prema istoku pružit će jarku svjetlost ujutru, dok će vas oni okrenuti prema zapadu nagraditi najtoplijim zlatnim […]

Lako održavanje

Da, to je tačno – lako se i bezbjedno čisti vanjsko staklo iznutra. Samo morate da okrenete krovni prozor za 180° i pričvrstite ga ugrađenom rezom za čišćenje. Ova bezbjednosna funkcija vam omogućava da imate obje ruke slobodne. Za čišćenje stakla upotrebljavajte vodu i meku krpu. Također možete upotrebljavati obične neabrazivne deterdžente za domaćinstvo.

Pravilna obloga enterijera

Profesionalna ugradnja vaših krovnih prozora uključuje oblogu enterijera, tako da možete imati lijepu završnu obradu oko prozora. Naša gotova obloga napravljena je od materijala koji odbija vodu i vlagu sa završnom obradom površine u bijeloj boji. Jedinstveni dizajn kreira prostor za dodatni izolacioni materijal za sprečavanje toplotnih mostova.

Svojoj djeci pružite ono što je najbolje

Znamo da svojoj djeci želite postaviti najkreativnije igralište i najbolje mjesto za učenje. Kada su u pitanju performanse i produktivnost, dnevna svjetlost za njih je veoma važna. Dakle, pomoću odgovarajućih krovnih prozora, pa čak i udvostručavanjem njihovog broja, omogućavate prirodnu svjetlost u njihovoj prostoriji, dok istovremeno stvarate osjećaj većeg prostora i otvorenosti.

O ugradnji …

Trajnost i udobnost u zatvorenom prostoru: proizvodi za ugradnju imaju za cilj da garantuju dugovječnost funkcionisanja vaših VELUX krovnih prozora. Izolaciona maramica, hidroizolacioni set i parna brana olakšavaju ugradnju krovnih prozora, istovremeno obezbjeđujući vodonepropusno zaptivanje između prozora i krova koje je otporno na vremenske uslove.

Razmišljate li o novim krovnim prozorima?

Zamjena starih krovnih prozora donijet će vam mnoge prednosti. Kao što su: bolji toplotni komfor u potkrovlju, uštede energije potrebne za grijanje, rješavanje problema curenja vode, prestanak briga o održavanju, priprema za pametan dom, bolja i stalna ventilacija

Hodnici zaslužuju dnevnu svjetlost

Možete obezbijediti dnevnu svjetlost svuda u svom domu, čak i u mračnim hodnicima. Dizajnirani tako da odgovaraju svim potrebama, prozori za ravni krovov, za nagib krova od 0° – 15°, idealan su proizvodi za vas. Jednostavno rade sa roletnama diskretno postavljenim u konstrukciju osnovne jedinice.

Sve osim običnog

Kontrolišite dolaznu svjetlost u svojoj spavaćoj sobi ili ga blokirajte za dobar noćni san pomoću VELUX unutrašnje duo roletne. Ovo je savršen dodatak za vaš krovni prozor – roletna dva u jednoj, idealna za spavaće sobe ili dnevne boravke. Možete slobodno birati između različitih boja koje su u trendu i klasičnih boja.

ThermoTechnology

Jeste li znali da je ovaj inovativni sistem izolacije tzv. ThermoTechnology® pretvara krovni prozor u snažan štit od vjetra i oštrih vremenskih uslova, zadržavajući toplotu unutra? Ovaj sistem svakom krovnom prozoru pruža izvanredne energetske performanse i obezbjeđuje vam niže račune za grijanje.

Krovni prozor sa ručkom u gornjem dijelu

Kada je visina parapetnog zida između 80 cm i 130 cm, preporučuje se krovni prozor sa ručkom u gornjem dijelu. Pomoću gornje ručke, možete ga vrlo lako zatvoriti ili otvoriti i možete ručno upravljati unutrašnjim roletnama. Ovo vam omogućava da ispod stavite namještaj i još uvijek uživate u pogledu.

Kombinacije prozora po vašoj želji

Šta god da je potrebno, unesite više svjetlosti! O novom VELUX rješenju možete razmišljati kao o jednom proizvodu sa kompletnim visokokvalitetnim paketom za ugradnju sa poboljšanom izolacijom i lakšom ugradnjom. Uz rješenje jedan do drugog možete postići povećanu dnevnu svjetlost i pogled, atraktivan enterijer i veći životni komfor.

Reciklaža

Preko 92,5% naših drvenih prozora može se reciklirati. Što odlučno postavlja pravac razvoja industrije profila. Dizajniramo naše proizvode tako da se lako mogu rastaviti i ponovo koristiti ili reciklirati kada dođu do kraja svog vijeka trajanja.

Ušteda novca

Zahvaljujući energetski efikasnim staklima visokog standarda, naši krovni prozori doprinose smanjenju potrošnje energije u vašem domu i stoga vam pomažu da uštedite novac na računima. Krovni prozori najnovije generacije mogu vam pomoći da uštedite pribl. 40% energije potrebne za zagrijavanje kuće.

Smanjuje vještačko osvjetljenje

Vještačko osvjetljenje možete smanjite tako što ćete povećati prirodnu svjetlost u svom domu. Evo jednostavne ideje: postavite jedan ili više krovnih prozora iznad kuhinjskog stola ili trpezarije, tako da možete smanjiti potrebu za električnim osvjetljenjem. To je dobro za životnu sredinu, a također vam može uštedjeti novac